“Jeg kunne godt være interesseret i ledercoaching nogle gange”
“Min udfordring pt. er, at jeg er vild med mit arbejde, der er bare for meget af det, og jeg har i en periode af 2 år tilsidesat alt i mit liv, mine voksne børn, mine veninder og mig selv – for at yde mest muligt på mit job fra 7:00 -21.00 hver dag alle ugens 7 dage.
Det mønster er nu brudt for kort tid siden, men jeg føler mig tom og træt! Måske også 2 x Corona med 1 års mellem spiller ind.”
“Tænker du, du kan gøre en forskel for mig?”
Sådan skrev lederen i sin e-mail, da hun kontaktede mig på mail en tidlig morgen!
Efter den indledende opstartssamtale stod det entydigt klart, at lederen havde behov for at få Power, roen og få troen på sig selv tilbage(styrket selvværdet), efter at havde sat sig selv og sit privatliv på pause de seneste 2 år som følge af Coronakrisen.
Som ansvarlig leder for en afdeling med 100 ansatte fordelt på 4 teams og med arbejdstider 24/7/365, havde lederen arbejdet fra tidlig morgen til sen aften alle ugens 7 dage i mere end 2 år. Frygten for nederlag, ikke at være god nok og den dårlige samvittighed for ikke at kunne opretholde det nødvendige beredskab i afdelingen, havde fået hende til at tilsidesætte sig selv og sit helbred fuldstændigt.
Privat- og arbejdsmæssigt en ensom periode med et voldsomt pres og mange svære problemstillinger for lederen at stå i spidsen af. Når lederen endelig sad derhjemme i sit eget selskab efter en lang og stresset arbejdsdag, koblede hun af ved at nyde et til flere glas rødvin og lækker mad.
Lederens arbejdsdag var præget af uforudsigelighed og konstante ændringer i vagtplanerne pga. symptomer eller smitte med Corona, det resulterede i et højt niveau af konflikter, utilfredshed og mobning i blandt de ansatte. Det blev til fyringer selvom bemandingen i forvejen var mangelfuld for at skabe ro og stabilitet.
Men bag den handlekraftige og problemknusende lederfacade voksede frygten for nederlag, ikke at være god nok, tomheden og trætheden alle ting som gjord lederen destruktiv i sin adfærd overfor sig selv men desværre også overfor de ansatte i form af kortfattet “spids” kommunikation.
Realiteternes alvor i forhold til lederens eget helbred var slet ikke i forgrunden, frygten for nederlag, ikke at være god nok og den dårlige samvittighed overskyggede kroppens tegn på udmattelse, den konstante hovedpine blev slået ned med 10-12 hovedpinepiller på daglig basis.
Men da vægten viste 20kg mere end normalt fik lederen øjnene op, for hvad lederen så i spejlet var som at få en uventet mave puster, den gjorde ondt. Lederens forfængelighed havde lidt et knæk og betalte prisen for de seneste 2 års tilsidesættelse af lederen selv.
Erkendelsen gjorde lederen ked af det og betragtede det som et personligt nederlag, svært for lederen at acceptere. Men lederen indså, at det ikke var en farbar vej at forsætte de usunde mønstre lederen sad fast i hverken privat eller arbejdsmæssigt.
I lederforløbet på 3 måneder og 10 sessioner, fik lederen de nødvendige indsigter og forløsende redskaber til, at håndtere frygten for nederlag, ikke at være god nok samt den dårlige samvittighed. Så lederen i dag har fået skabt en sund balance imellem arbejds- og privatlivet så lederen ikke længere tilsidesætte sig selv eller de ansatte på en disrespektfuld måde.
Alt sammen muligt som følge af, at lederen rakte hånden ud efter ledercoaching hos mig, læs mere om forløbet som lederen startede i hos mig på linket herunder.
Optræning af vores emotionelle intelligens er en god investering, hvis vi vil styrke det personlige lederskab. F. eks selvværdet, selvaccepten, selvforståelsen, empatien, vores evne til at formidle trygt og forståeligt, håndtere og forebygge stress, få værktøjerne til at håndtere sorg eller skabe mental trivsel til gavn for dem, vi har ansvaret overfor og ikke mindst os selv.